WSP Zaanstreek-Waterland

02 March 2023

Arlette van Scheppingen van het werkgeversservicepunt Zaanstreek Waterland stelt zich graag aan u voor: mijn naam is Arlette van Scheppingen, Re-integratieconsulent gemeente Waterland en Landsmeer en Adviseur werkgeversdiensten WSP. Als consulent en adviseur WSP bedien ik de lokale markt binnen de gemeente. In dat kader maak ik graag kennis met bedrijven/ondernemers binnen onze gemeente.

Als re-integratieconsulent houd ik mij voornamelijk bezig met de uitvoering van de Participatiewet. Ik lever een bijdrage om kandidaten met een korte afstand tot de arbeidsmarkt te activeren en te laten instromen naar werk of een werkervaringsplaats. Ik kijk naar de ontwikkelingsmogelijkheden en competenties van een kandidaat en daag ze uit door bijv. activerings-/begeleidingstrajecten in te zetten, kandidaten te motiveren en op diverse manieren de zelfredzaamheid van kandidaten te vergroten. Ik ben de spil in de contacten met het lokale bedrijfsleven, de buurthuizen, vrijwilligersorganisaties en stichtingen binnen de gemeente. In dat kader maakte ik onlangs kennis met een aantal leden van ondernemend Waterland. Graag ontmoet ik meer bedrijven/ondernemers binnen Waterland die openstaan om mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt te willen laten participeren, waarbij ik graag kom vertellen van welke financiƫle middelen/overeenkomsten een werkgever gebruik kan maken.

Het werkgeversservicepunt Zaanstreek Waterland (WSP) is een regionale samenwerking van gemeenten, Werkom, Leerwerkloket en UWV. Het WSP is er voor werkgevers en werkzoekenden uit de regio Zaanstreek/Waterland. Het WSP ontzorgt werkgevers in hun zoektocht naar personeel, ondersteunen o.a. in werving en selectie, helpt bij vragen over subsidies, proefplaatsingen, werk leertrajecten en regelingen enz. Het doel is om mensen met een uitkering te begeleiden naar duurzaam werk zodat zij een eigen inkomen kunnen verdienen.

Heb je interesse in een kennismaking? Neem dan contact op met Arlette van Scheppingen. Kijk voor meer informatie op de website van WSP Zaanstreek-Waterland.