Werkzaamheden Bernhardbrug

04 March 2024

Binnenkort vinden reparatiewerkzaamheden aan de Bernhardbrug – de hefbrug bij de ingang van Monnickendam – plaats. De brug is in de nachten van 19 en 20 maart tussen 01:00 uur en 05:00 uur buiten gebruik en afgesloten voor verkeer.

VolkerInfra PNH Zaanstreek Waterland is de onderhoudsaannemer van provincie Noord-Holland voor de regio Zaanstreek-Waterland. Zij voeren onder andere het asfaltonderhoud uit om de provinciale wegen veiliger te maken, zo ook de nachtelijke werkzaamheden aan de Bernhardbrug Monnickendam.

Wat gaan zij doen?
De ijzeren aanrijstrook van de Bernhardbrug wordt gerepareerd. Deze reparatie verhelpt het geklepper van de brug wanneer er verkeer overheen gaat. Het werk staat ingepland in de nachten van 19 en 20 maart tussen 01:00 en 05:00 uur.

Wat betekent dit?
Tijdens de werkzaamheden tussen 01:00 en 05:00 uur gelden de volgende omleidingen.
• Al het verkeer van Monnickendam naar de N247 wordt omgeleid via De Zarken, Kerkstraat, Noordeinde en Nieuwendam
• Al het verkeer van de N247 naar Monnickendam wordt omgeleid via Nieuwendam, Oude Zijds Burgwal, De Zarken
• Al het verkeer tussen Broek in Waterland en Marken wordt omgeleid via Zeedijk, Gouw, Burgemeester Peereboomweg, Gouw en Eilandweg

De omleidingsroutes zijn niet geschikt voor zwaarder vrachtverkeer. Voor de route via Uitdam geldt een maximum van 7 ton. Voor de route door Monnickendam geldt maximaal 18 ton en lengte 10 meter. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Nood- en hulpdiensten en openbaar vervoer
Nood- en hulpdiensten hebben geen last van het werk. Ook de nachtbus blijft volgens dienstregeling rijden.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, dan kan contact opgenomen worden met G. Balm via 06-514 419 24 of per mail op gbalm@kws.nl.

Informatie provincie Noord-Holland
Heb je andere vragen over het onderhoud van provinciale wegen en vaarwegen in de regio Zaanstreek-Waterland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de Provincie Noord-Holland via 0800-200600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl.