Verkoop Waterlandbonnen 2020

15 January 2021

Afgelopen jaar was een gek jaar waarin de enige verkooppunten van de Waterlandbon beperkter geopend waren en gedurende twee lockdownperiodes zelfs geheel gesloten. Ondanks dat wisten de Informatiepunten van Stichting Promotie Waterland nog veel Waterlandbonnen aan de man te brengen.

Gedurende de beperkte openingstijden was ook in 2020 de Waterlandbon weer geliefder dan de algemene VVV-bon. Steeds meer inwoners zien het nut en de noodzaak van een cadeaubon die lokaal te besteden is. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat er meer geld besteed wordt bij lokale ondernemers.

In beide lockdown periodes ging de verkoop onvermoeid door. Er werden veel bestellingen per mail gedaan en de vrijwilligers gingen achter de gesloten deur en op ruime afstand enthousiast aan de slag om de vele pakketjes Waterlandbonnen te verwerken en in te pakken. Vervolgens werden de pakketjes op afspraak geleverd danwel opgehaald.

Aan het eind van het jaar zette de verkoop van Waterlandbonnen, zoals elk jaar, weer een eindsprint in. In totaal is er in 2020 voor ruim € 20.000 aan Waterlandbonnen verkocht door de informatiepunten.

Goed om te weten voor alle ondernemers is dat de ingenomen Waterlandbonnen, nadat zij ongeldig zijn gemaakt, ingeleverd kunnen worden op het gebruikelijke adres. Hoewel het bestuur van Ondernemend Waterland is gewijzigd, blijft de werkwijze voor inlevering en betaling ongewijzigd.